Dnia 26.03.2024r. w budynku Bieckiego Jarmarku Kultury odbyły się warsztaty kulinarno-dekoracyjne dla najmłodszych. Uczestnicy zajęć pod okiem zaproszonego gościnnie kucharza Grzegorza Łukasiewicza tworzyli smaczne przystawki wielkanocne, uczyli się wykonać dekorację talerzy z warzyw i sałat.

Głównymi składnikami naszych przysmaków były jajka, rzodkiewki, pomidorki, ogórki, sery i inne zdrowe produkty. W bogato wyposażonej pracowni kuchennej Bieckiego Jarmarku Kultury powstały pyszne tortille wielowarzywne, kurczaczki z jajek, pasty serowe, jajka faszerowane i kolorowe kanapeczki.

Podczas zajęć dzieci nauczyły się również jak w prosty i tani sposób udekorować stół wielkanocny, poznały sposoby składania serwetek, układania talerzy i sztućców. Atmosfera panująca w trakcie naszych warsztatów była niesamowita, nieustająca moc uśmiechu i radości zawsze dostarcza nam ogrom satysfakcji.

Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom zajęć, liczymy, że wiedza z naszych warsztatów została wykorzystana i Wasze stoły wielkanocne były piękne i smaczne😊

Skip to content