Zapraszamy do uczestnictwa w drugich warsztatach kuchni japońskiej, które poprowadzi Masato Takeuchi, Japończyk mieszkający w Bieczu.

Warsztaty przeznaczone są dla młodzieży i osób dorosłych. Mile widziane osoby uczące się języka japońskiego.
—————
Dzień: 30 października 2024
Godzina: 17:00
Miejsce: Biecki Jarmark Kultury
Koszt: 37zł/1zajęcia
Czas trwania warsztatów: ok. 1 godziny 30 minut
—————
Zapisy i płatność wyłącznie on-line
Link do strony rekrutacyjnej na warsztaty w dniu 30 października znajduje się poniżej:
W warsztatach może wziąć udział maksymalnie 5 osób
—————-
Potrawa jaką będą przygotowywać uczestnicy warsztatów to TAKOYAKI
Takoyaki to bardzo popularne jedzenie w Japonii, sprzedawane w sklepach ulicznych, food courtach w centrach handlowych i na straganach z jedzeniem ustawianych podczas festiwali.
Takoyaki ma kształt kulki o średnicy około 3 cm, w której znajduje się farsz. Tradycyjnie filety z ośmiornicy umieszczane są w mące aromatyzowanej japońskim bulionem dashi.
Obecnie często przyrządza się tą potrawę w domu z boczkiem, kiełbasą, serem, kukurydzą, cebulą itp. zamiast ośmiornicy.
Impreza organizowana w domu, na którą zaprasza się przyjaciół i je się takoyaki, nazywa się „takopa”.
Będziesz potrzebować wskazówek, jak to przygotować, ale stopniowo będziesz w tym coraz lepszy.
Bawmy się razem grillując i jedząc takoyaki.

Dla osób uczących się japońskiego, istnieje możliwość prowadzenia warsztatów w języku japońskim.

Skip to content