Smażony kurczak z curry, sos i ryż czyli KARAAGE CURRY podczas kolejnych warsztatów kuchni japońskiej (13.11.2024) w Bieckim Jarmarku Kultury.
Warsztaty prowadzone przez Masato Takeuchi cieszą się zainteresowaniem nie tylko naszych okolicznych mieszkańców lecz również pasjonatów kuchni z innych zakątków świata.
Środowe spotkanie można byłoby nazwać poniekąd spotkaniem trzech kultur: japońskiej, europejskiej i afrykańskiej, gdyż jedną z uczestniczek była mieszkanka Mozambiku.
Atmosfera jak zwykle była niezwykle radosna, a przygotowywana potrawa smakowała wybornie.
Przypominamy, że warsztaty kuchni japońskiej odbywają się w środy o godz. 17:00, jednak z uwagi na duże zainteresowanie oraz prośby mieszkańców zaplanowane zostały dodatkowe warsztaty w soboty o godz. 11:00.
Zapisy wyłącznie on-line. Wszystkie linki do rejestracji na poszczególne warsztaty znajdują się na stronie internetowej Masato Takeuchi https://japonia.jp/