Zapraszamy do uczestnictwa w pierwszych warsztatach kuchni japońskiej, które poprowadzi Masato Takeuchi, Japończyk mieszkający w Bieczu.
Warsztaty przeznaczone są dla młodzieży i osób dorosłych. Mile widziane osoby uczące się języka japońskiego.
————————-
Dzień: 23 października 2024
Godzina: 11:00
Miejsce: Biecki Jarmark Kultury
Koszt: 37zł / 1zajęcia
Czas trwania warsztatów: ok. 1 godziny 30 minut
————————
Zapisy i płatność wyłącznie on-line
Link do strony rekrutacyjnej na warsztaty w dniu 23 października znajduje się poniżej:

https://warsztaty-kuchni-japonskiej.konfeo.com/

W warsztatach może wziąć udział maksymalnie  5 osób
————————
Potrawa jaką będą przygotowywać uczestnicy warsztatów to OKONOMIYAKI
Okonomiyaki to jedno z dań zawijanych, kanapkowych  jak tacos czy sajgonki, spotykanych na całym świecie.
Kapustę, boczek, ser lub inne produkty układa się na cienkiej warstwie ciasta, które jest doprawiane unikalnymi przyprawami dostępnymi w każdym sklepie, a następnie pieczona.
Podczas warsztatów uczestnicy będą przygotowywać okonomiyaki w kształcie specjalnej japońskiej monety „10 jenów”. Każdy uczestnik przygotuje okonomiyaki dwa razy. Po przygotowaniu potrawy każdy uczestnik zje je razem z zupą miso.

Dla osób uczących się japońskiego, istnieje możliwość prowadzenia warsztatów w języku japońskim.
Warto zabrać ze sobą własny fartuch.
Ponadto, jeśli chcesz zabrać do domu jeden kawałek okonomiyaki, wygodnie jest mieć plastikowy pojemnik. 

Skip to content